DK EN FR  Home · Contact us 22.04.2021 19:19
 
 
off
Rundt om

Huset ligger i et typisk Provence landskab med små landsbyer, lave bjerge, landbrug med vin, frugt og lavendel. Gennem dalen flyder Durance floden, hvilket skaber et dejligt klima i sommertiden. På den anden side af floden ligger lavendelmarkerne i Valensole, og i horisonten rejser Alperne sig majestætisk.

Her er en kort beskrivelse af, hvad vi synes er en af de smukkeste og mest originale egne i Frankrig. Mange af de nævnte steder har links til yderligere oplysninger og til stedernes egne hjemmesider. Se også kortene over egnen her. Vi har også samlet en række oplysninger om sport, underholdning og andre oplevelser under menupunktet ”Aktiviteter”.

Villeneuve (Vilo Novo de la Roco)
Huset ligger i landsbyen Villeneuve (Vilo Novo de la Roco på provancalsk); 300 m fra bykernen. Villeneuve ligger i den syd-vestlige del af departementet Alpes de Haute-Provence (04), på kanten til Vaucluse og Var. Netop denne del af departementet er typisk provencalsk med vinmarker og oliventræer, i modsætning til den øvrige del, som er temmelig bjergrigt.

Villeneuve

Landsbyen ligger 400 m over havet og har 2.978 indbyggere, hvoraf de 92 % er fastboende. I landsbyen er der en bager, en slagter, et lokalt supermarked, et apotek, en frisør og to cafeer. Klimaet er rigtig dejligt med varme, tørre somre. Der er 300 solskinsdage om året og kun lidt Mistral, men en svag brise gennem dalen sørger for, at der ikke bliver for varmt. 

Vest og nord for Villeneuve – Luberon
RoussillonVilleneuve er den østligste kommune i Parc naturel régional du Luberon, som strækker sig helt over til Avignon i vest og syd på til Mirabeau. Villeneuve ligger i den del af Luberon, der hedder "Massif du Luberon oriental". Luberon er kendt for sin smukke natur. Den flade dal omkranses af bjerge på alle sider, fyldt med pittoreske landsbyer og smuk natur. Den kendte franske film af Claude Berri ”Kilden i Provence”, bygget over Marcel Pagnols roman, er optaget her.

ForcalquierForcalquier ligger 10 km vest for Villeneuve og er en typisk provencalsk by med platantræer, cafeer, restauranter og forretninger. Byens vartegn er Citadellet, som stammer fra det 15de århundrede og ligger højt hævet over byens centrum. Hver mandag formiddag er der et kæmpe provencalsk marked i Forcalquier; det største i Alpes de Haute-Provence.

Mod nord finder vi det smukke Pays du Forcalquier og Montagne de Lure, hvor der om vinteren er skimuligheder. Ikke langt fra Forcalquier ligger Europas største observatorium i St. Michel-l'Observatoire. Beliggenheden er valgt, fordi himlen her er blandt de klareste i Europa.

Durance
Gennem denne del af Frankrig løber floden Durance. Floden afvander det meste af de sydlige franske Alper og løber vestpå ved Manosque og videre ud i Rhône floden ved Cavaillon. Eller rettere løb, for størstedelen af floden løber i dag i kanaler, som producerer betydelige mængder af vandkraft for det franske elektricitetsselskab EDF. Hvor området tidligere var præget af hyppige oversvømmelser, er det i dag blevet til et af Frankrigs største produktionssteder for grøn energi.

Syd og øst for Villeneuve
Manosque12 km syd for Villeneuve finder vi den større by Manosque med 20.000 indbyggere og alle de forretninger, man kan ønske sig, inkl. flere Centre Commercial med de store hypermarkeder.

Bykernen i Manosque er middelalderlig, og de små snørklede gader er gågader, hvor tøj- og modeforretninger ligger side om side med slagtere og antikvitetsforretninger. Prøv også her de mange gode restauranter og caféer.

VerdonMod øst ligger den imponerende Parc naturel régional du Verdon, med den berømte slugt Les Gorges du Verdon, Europas største slugt, som absolut må opleves.

Floden Verdon har mange muligheder for ”white water” sport, både kano, kajak og rafting. Ved slugtens udløb ligger den smukke sø Lac de Sainte Croix og byen Moustiers Ste. Marie, som er verdenskendt for sin porcelænsfremstilling.

Mod syd breder landskabet sig ud i departementet Bouches-du-Rhône med de dejlige byer Aix-en-Provence og Marseille, strandene ved Middelhavet, f.eks. ved La Ciotat eller Bandol og det spændende vådområde ved Rhône flodens udløb, Camargue, Europas eneste naturområde for vilde flamingoer.

La Ciotat

off
About me

My name is Ulla Alsly. I look forward to telling you about our house in Provence.
Time of the day
Good evening
Login
Username

Password

Remember meForgotten your password?
Request a new one here.
Copyright Ulla Alsly © 2007-2012

640718 Unique Visits
Engine: PHP-Fusion v6.01.6 © 2006
Future Theme Seduction by Amilla Dee Webdesign